Waarom werkt horizontale video beter?

Waarom werkt horizontale video beter?

In de wereld van videomarketing wordt steeds vaker gekozen voor verticale video's in plaats van horizontale video's. Maar er zijn verschillende redenen waarom horizontale video beter is dan verticale video.

Een van de grootste voordelen van horizontale video's is dat ze zich aanpassen aan het schermformaat van de kijker, waardoor de video de gehele breedte van het scherm in beslag neemt. Hierdoor krijgt de kijker een veel betere visuele ervaring dan bij verticale video's, die vaak zwarte strepen aan de zijkanten van het scherm hebben.

Een ander voordeel van horizontale video's is dat ze een betere gebruikerservaring bieden, vooral wanneer ze op een mobiele telefoon worden bekeken. Hierdoor hoeft de kijker niet het scherm te draaien om de video te kunnen bekijken, wat kan leiden tot een langer kijkgedrag en een betere interactie met de video.

Daarnaast is er een grotere kans op sociale delen wanneer een video in een horizontale format wordt afgespeeld. Veel sociale media platforms, zoals Facebook en YouTube, ondersteunen horizontale video's beter en geven deze een grotere weergave op de tijdlijn van de gebruiker. Dit kan leiden tot meer views en engagement met de video.

Ten slotte kan horizontale video beter beelden tonen zoals groepen of brede landschappen. Dit maakt de video's vaak aantrekkelijker voor het oog en daardoor beter onthouden.

In samenvatting, horizontale video biedt een groter schermformaat, een betere gebruikerservaring en een grotere kans op sociale delen. Bovendien kan het beter beelden tonen zoals groepen of brede landschappen. Het is daarom aan te raden om over te stappen naar horizontale video's in plaats van verticale video's in uw videomarketingstrategie.

MAKE HORIZONTAL VIDEO GREAT AGAIN

De amerikaanse filmmaker ... Beter bekend als FLICKMAN is een communitie gestart om er voor te zorgen dat we horizontale video voor marketing niet uit het oog verliesen.

Artiekel word verder geschreven binnenkort