Ons interview in de Festival Guide 2023

EB Live schreef een artikel over ons in de Festival Guide 2023.

Lees hieronder het volledige artikel

Video Huys is een creative video agency, gespecialiseerd in unieke videocontent voor events, bedrijven, merken en (online) televisie. De afgelopen jaren waren ze meer dan eens op de Nederlandse festivalweides te vinden. Event videografie innoveert in rap tempo en Video Huys houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. We spraken oprichter Mitchell van der Hoef over zijn bedrijf en over de toekomst van de aftermovie.

Het verhaal van Mitchell van der Hoef begint in 2014, lang voor Video Huys in 2019 tot stand kwam: “Een aantal van mijn vrienden zijn beginnende dj’s, mijn eerste werk in de evenementenindustrie begon eigenlijk daar. Zij waren op zoek naar promotie in de vorm van videocontent, mijn eerste videoklussen.” Niet veel later filmt hij grotere evenementen en dj’s, de stap naar de professionele wereld. “Op een gegeven moment ben ik bij een bedrijf terecht gekomen dat voor grote evenementen de videoproducties deed. Daar ben ik als freelancer gaan werken.”

Het gaat snel, zijn video’s raken de juiste snaar en niet veel later heeft hij een belangrijke rol in het tot stand komen van de montages en edits van Amsterdam Music Festival. Een evenement dat je in de wereld van de videografie een ‘grote vis’ mag noemen. Onder meer Amsterdam Open Air en The Flying Dutch volgen, het wordt tijd voor de volgende stap.Eind 2015 richt Van der Hoef Movitch Media op. In 2019 krijgt zijn bedrijf de huidige naam: Video Huys.

Samen met collega Brent Louwes schieten ze uiteenlopende video content voor klanten als Central Park, Spinnin’ Records en Lief Festival, maar bedienen ze ook commerciële partijen als de FNV en de brandweer. Jaarlijks zijn ze op ongeveer 130 events actief en momenteel reizen ze ook de wereld over met DJ Oliver Heldens. Die veelzijdigheid aan klanten en soorten content, blijkt al snel de belangrijkste USP van het snelgroeiende Video Huys.Ze weten zich snel te onderscheiden.

Oprichter Van der Hoef: “We schakelen erg snel, dat krijgen we ook vaak te horen van klanten. Dat komt mede door onze persoonlijke aanpak. Omdat we met z’n tweeën zijn, doen we al het klantcontact zelf. We merken dat het in de wereld van de videografie steeds belangrijker wordt om content snel te kunnen publiceren. Voor sommige klanten leveren we direct na een showdag al same day recaps.”Met een netwerk aan freelancers, weten ze elke briefing perfect te vertalen in video’s: “We hebben een vrij groot team aan in te zetten freelancers. Bij elke klus die we aannemen kijken we zorgvuldig wie we daarvoor in willen zetten, afhankelijk van de briefing.”

De volgende stap in event videografie

“We zijn een beetje aan het afstappen van de ‘normale aftermovie’ zoals iedereen die kent. Voor grote evenementen werkt dat nog goed. Wat we nu vooral doen, is meedenken met een evenement. Dan maken we in plaats van één aftermovie, meerdere korte video’s die elk specifieke doelgroepen aanspreken. Denk aan video’s die een bepaald element van een evenement uitlichten, backstage video’s van een bepaalde artiest of korte interviews met bezoekerservaringen. We gaan daarin iets verder dan andere videoproductiebedrijven, we denken echt mee met de marketingafdeling van een organisatie. We kijken samen met de klant welke content het best past bij de kenmerken van een evenement.” Traditionele aftermovies schieten ze overigens ook nog steeds.

De komende jaren hoopt Van der Hoef de huidige groei voort te kunnen zetten: “Ik vind het nog steeds geweldig om met een hecht team, vette content te maken. Aftermovies, social content, commerciële klussen, de variatie houdt ons scherp en dat houden we graag zo. Iets dat nog op ons verlanglijstje staat zijn liveregistraties voor evenementen, dat zou ik de komende tijd aan ons portfolio willen toevoegen.”